Слідуючою подією в рамках реалізації спортивного проекту “Здорове майбутнє” стала організація 19-21 листопада 2015 року міжнародного підліткового футбольного  міні-турніру у Львові.

Турнір було присвячено пам’яті Казімежа Гурського – видатного діяча світового футболу.

Казімеж Гурський народився у місті Львові 2 березня 1921 року. За радянських часів виступав за львівські команди РКС, “Спартак” та “Динамо”, а після еміграції до Польщі у 1945 році почав грати у складі варшавської “Легії”, Працював з такими клубами, як “Маримонт” (Варшава), “Легія” (Варшава), “Люблінянка” (Люблін), “Гвардія” (Варшава) ЛКС “Лодзь”, а також грецькими клубами “Панатінаїкос”, “Касторія”, “Олімпіакос” та “Етнікос”. Клуби «Панатінаїкос» і «Олімпіакос» ставали чемпіонами Греції під його професійним тренерським керівництвом. З 1970 по 1976 роки Пан Казімеж був головним тренером національної збірної команди Польщі, з якою здобув золоті медалі на Олімпійських іграх у Мюнхені в 1972 р., третє місце на Чемпіонаті світу в ФРН в 1974 р. та срібні медалі на Олімпійських іграх у Монреалі в 1976 році. Загалом він очолював збірну у 73 матчах, в 45 з яких вони здобули перемогу.

За підсумками голосування найавторитетнішого польського тижневика «Piłka Nożna» отримав нагороду у категорії «Найкращий польський тренер XX століття». Також Казімеж Гурський у 1991—1995 рр. був президентом Польського футбольного союзу ПЗПН. Помер у Варшаві у віці 85 років 23 травня 2006 року.


0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.